Veel gestelde vragen

Hoelang blijven de gewaxte haren weg?
Gewaxte haren blijven zo’n 3 tot 8 weken weg nadat ze zijn gewaxt. In de zomer groeien haren over het algemeen iets sneller dan in de winter. Dat wil overigens niet zeggen dat je pas na 3 tot 8 weken de eerste haren zult zien. Haren groeien niet allemaal tegelijk. Op het moment dat je waxt, zal een deel van de haren in rust zijn en geen enkele groeiactiviteit vertonen. Een ander deel is wel al aan het groeien, maar nog te kort en niet te zien. Wanneer je een week nadat je hebt gewaxt weer enige haren ziet, zijn dat dus niet de haren die je hebt laten waxen, maar haren die vorige week nog niet te zien waren en nu net boven het huidoppervlak uit zijn gegroeid. Mits je huid niet te gevoelig is, kun je de totale haargroei zeer beperkt houden als je één keer per 2 à 3 weken een wax behandeling neemt.
– Wordt de haargroei door waxen minder?
Hoewel het waxen op zich geen invloed heeft op de groei van bestaand haar, is het een uit de praktijk bekend verschijnsel dat sommige haren – als ze maar vaak en regelmatig worden uitgetrokken – het toch lijken “op te geven”. Denk daarbij maar eens aan de dames die vroeger hun wenkbrauwen veel en rigoureus hebben geëpileerd. Een voorwaarde is wel dat het waxen regelmatig – en in ieder geval het hele jaarrond (in plaats van alleen met mooi weer) – gebeurt. Let wel op, waxen zal nooit leiden tot het volledig verdwijnen van haargroei. Sommige haren zijn immers net onkruid. Die blijven terugkomen. Een direct voordeel van waxen is bovendien dat de haren terugkomen met een relatief dunne haarpunt. Daardoor lijkt de haargroei ook optisch minder. Dit in tegenstelling tot ontharen met ontharing crème of scheermes, waarbij de haren bot en stomp gaan groeien, ook wel stoppels genoemd. Door deze terug groei met een haarpunt, in plaats van een stoppel, zal de terug groei altijd dunner en lichter zijn dan bij het ontharen met scheermes of ontharing crème.
– Doet waxen pijn?
Iedereen ervaart pijn op een andere manier. Sommige mensen zullen tijdens het waxen nauwelijks iets voelen. Voor de meeste mensen is waxen, zelfs op gevoelige delen, goed te verdragen. Het is in ieder geval snel voorbij. Niet alleen verschilt de pijngrens per persoon. Ook zal een persoon een verschillende pijngrens ervaren afhankelijk van bijvoorbeeld het tijdstip van de dag en het gebied dat onthaard wordt. Voor sommige vrouwen/meisjes is waxen rondom de menstruatie periode ook minder prettig. Vrouwen/meisjes ervaren dan meer pijn dan normaal.
– Neemt de haargroei door waxen niet toe?
Slechts door medicijnen of hormonale veranderingen zal de haargroei kunnen toenemen, niet door het waxen. Overigens ook door te scheren wordt de haargroei niet meer. Dat lijkt alleen maar zo, omdat in plaats van haren met een zachte, relatief dunne haarpunt er continue (dikke stompe) haarstoppels aanwezig zullen zijn. Als je dus in de puberteit je benen hebt geschoren of gewaxt en vervolgens meer haren hebt gekregen, is dat niet een gevolg van het scheren of harsen, maar van de hormonale veranderingen. Die extra haren zou je dus ook hebben gekregen al had je niet geschoren of gewaxt.
– Wanneer mag/kan ik niet komen waxen?
In principe zijn alle mannen en vrouwen (vanaf 16 jaar) welkom bij ons in de salon. Je zult bij ons bij aanvang van je behandeling een anamnese formulier moeten invullen. Hier moet je jou persoonlijke informatie invullen. Wij bewaren deze informatie goed. Wanneer je komt voor de tweede behandeling vragen wij enkel of er iets in de gegevens is veranderd. Bij sommige medicijnen die de gevoeligheid van de huid beïnvloeden zoals Retin A, Accutane, Tetracycline of Glucolic Acid kun je niet waxen. Stel ons op de hoogte als je diabetes hebt, een huidallergie of een chemotherapie/radiotherapie hebt ondergaan. Laat het ons ook weten als je een ziekte hebt waardoor je immuunsysteem wordt aangetast. Al deze informatie kun je op het anamnese formulier invullen en hoef je niet via de telefoon te bespreken.
– Kan ik waxen als ik zwanger ben?
Bedenk of je het zelf prettig vind en overleg met je eigen arts. Zij kunnen jou persoonlijk informeren over het waxen tijdens jou zwangerschap. Over het algemeen is waxen veilig na het eerste trimester. Veel vrouwen laten zich waxen vlak voor de bevalling omdat ze dat prettig en hygiënisch vinden.