Doneren

Wij weten als geen ander hoe belangrijk ons haar voor ons is. Haar is een echte eyecatcher en als je haar goed zit, straal je dit uit. Toch is een ‘Happy Hair Day’ niet voor iedereen vanzelfsprekend, want sommige mensen verliezen om verschillende redenen helaas hun haar. En dus ook kinderen. Het gebaar dat veel mensen bereid zijn om hun haar af te knippen en te doneren aan mensen die het nodig hebben, vinden wij dan ook prachtig.Met de haardonaties die Stichting Haarwensen dagelijks ontvangt, worden pruiken gemaakt zodat kinderen de mogelijkheid kan worden geboden een pruik te dragen.

Stichting Haarwensen is er voor kinderen tot en met 18 jaar, die door medische behandelingen of een andere vorm van alopecia (kaalhoofdigheid) in aanmerking komen voor een haarwerk of pruik. Deze kinderen zouden er alles voor over hebben om weer met een volle haardos door het leven te kunnen. Maar goede haarwerken en pruiken zijn vaak onbetaalbaar en er wordt slechts een klein gedeelte door de verzekering vergoed.

Wij willen dat deze kinderen de keuze hebben uit een grote collectie pruiken van hoge kwaliteit, zonder dat daaraan voor hen kosten verbonden zijn. De pruiken worden gemaakt van echt haar. Dit haar wordt door volwassenen en kinderen aan de Stichting geschonken. Door te werken met onbehandeld haar kunnen wij de mooiste pruiken aan de kinderen schenken.

Door donaties van haar en financiële giften kan de Stichting de pruiken kosteloos aanbieden. Zonder deze donaties kan de stichting deze kinderen niet verblijden met een prachtige pruik. Ook jij kan hier een bijdrage aan leveren.

Goed om te weten als je je haar wil doneren:
• De lengte van het haar dient minimaal 30 cm te zijn.
• Alle natuurlijke haarkleuren, behalve grijs haar, zijn welkom.
• Het haar schoon, droog en in een vlecht toesturen.
• Het haar dient zacht en soepel aan te voelen.
• Geverfd, behandeld, geblondeerd haar of haar met high lights kunnen wij niet gebruiken.

Ben jij ook geknipt voor dit goede doel? In onze kapsalons is het mogelijk om je haar te laten knippen. Onze gediplomeerde kapsters zorgen ervoor dat jij weer met een frisse coupe de deur uit loopt en dat jouw donatie uiteraard op het juiste adres terecht komt.